Capaciteit iPhone batterij controleren?

Als je iPhone erg langzaam is, kan het helpen om de batterij van je iPhone te vervangen. En dit jaar vervangt Apple hem voor slechts 29 euro in plaats van 89. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de batterij van je iPhone? Je checkt het eenvoudig in ‘Batterijconditie’, een nieuwe functie van iOS 11.3.

iPhone batterij vervangen

Wanneer de batterij minder dan 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft, is het volgens Apple tijd voor een nieuwe batterij. Voorheen kon je dit alleen controleren met een app als coconutBattery, maar sinds iOS 11.3 doe je dit ook gewoon op je iPhone:


Open de Instellingen-app op je iPhoneTik op ‘Batterij’Ga naar ‘Batterijconditie’

Je ziet nu de maximumcapaciteit van je iPhone. In principe vervangt Apple de batterij pas als het percentage minder dan 80 procent is. Maar ook als je erboven zit, loont het waarschijnlijk de moeite om een Apple Store te bezoeken. Uit een gelekte interne Apple-memo bleek dat Apple de reparatie ook uitvoert bij batterijen die er minder slecht aan toe zijn.

Houd er wel rekening mee dat de Batterijconditie-functie alleen van toepassing is op de iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone SE, iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en een iPhone X.

BRON: icreatemagazine